Componist en kunstenaar Arnoud Noordegraaf weet als geen ander de dimensies van film, muziek en beeldende kunst op te rekken. Ur·Wald is een voorstelling voor ensemble, acteur en filmbeelden. Samen met schrijver Adrian Hornsby werkte Noordegraaf de voorstelling uit. De luisteraar wordt meegesleurd in een oerbos en geconfronteerd met de stormachtige relatie van een succesvol echtpaar dat op eigen wijze de wispelturige natuur naar haar hand wil zetten. Maar dan vertoont de alledag in Ur·Wald de eerste scheurtjes….natuur en werkelijkheid groeien naar elkaar toe. Een centrale verteller voert de toeschouwer door deze schitterende wildernis van klanken en beelden.

Ur·Wald is tevens een compositie in drie delen: een pianoconcert, een vioolconcert en een gesproken tekst die onderdeel is van de totaalcompositie. Solo’s zijn er voor violiste Heleen Hulst en pianist Gerard Bouwhuis. Muziek en film versmelten steeds en Noordegraaf laat zich hierbij inspireren door componisten als Heiner Goebbels en Robert Ashley. Ook het melancholische, surrealistische fotowerk van Gregory Crewdson en Jeff Wall beïnvloedde de sfeer van de voorstelling.

Arnoud Noordegraaf is componist en regisseur. Zijn veelgeprezen multimediavoorstelling A.M. beleefde zijn première tijdens November Music 2010 en bleek een doorslaand succes met extra voorstellingen op het Holland Festival en Theaterfestival Boulevard.

Componist: Arnoud Noordegraaf
Regie: Arnoud Noordegraaf
Spel: Porgy Franssen
Libretto: Adrian Hornsby, Arnoud Noordegraaf
Première: 7 december 2013