Componist en kunstenaar Arnoud Noordegraaf (NL, 1974) weet als geen ander de dimensies van film, muziek en beeldende kunst op te rekken. Zijn werk heeft een eigen plek in het contemporaine muzieklandschap, zijn vervlechting van film en theatrale setting resulteren in “een opmerkelijke eenheid qua stijl en sfeer” (NRC Handelsblad). Noordegraaf gooide hoge ogen met zijn Tokyo-opera “A.M.” in het Holland Festival 2011.

Noordegraaf studeerde theater aan de toneelschool Maastricht en compositie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, bij Martijn Padding en Louis Andriessen. Zijn muzikale stijl concentreert zich op een directe interactie tussen live instrumenten en hun elektronische tegenhangers; een surrealistisch vocabulaire, waarin instrumenten of stemmen over de grenzen van hun natuurlijke capaciteit getild worden. De interactie tussen muzikant en zijn onzichtbare tegenhanger complementeert de theatrale worsteling de wereld te accepteren zoals zij is, een terugkerend element in het werk van Noordegraaf.


Naast een autonoom ouevre werkte Noordegraaf mee aan talloze belangwekkende producties van makers en producenten zoals Louis Andriessen, Michel van der Aa, Gary Hill, Hal Hartley en Ai Weiwei. Noordegraaf was gastdocent op de Rietveld academie, het Aldeburgh Music Institute en Xiamen University in China.

Nieuw Amsterdams Peil speelt van Arnold Noordegraaf: Ur.Wald.