Michel van der Aa is een van de meest toonaangevende componisten van het moment en wordt internationaal geroemd om de unieke wijze waarop hij muziek, elektronica, film en theater op een organische manier tot één geheel weet te smeden.

De keuze van de werken van deze avond reflecteert die veelzijdigheid. Een belangrijk deel van het programma bestaat uit werken van collega-componisten waar van der Aa een klik mee heeft.  Zo klinkt er naast zijn eigen werk de hypnotiserende muziek van de IJslandse Anna Thorvalsdottir, de ruige jazzy muziek van de Zwitser Dieter Ammann en pulserende pop-rock van de Engelse Anna Meredith. De jonge Nederlandse componist Thomas Bensdorp komt met de première van The House of Breath #1 met elementen van een abstracte docuthriller.

Speciale gast deze avond is Wende Snijders. Net zo onverschrokken als de band stort zij zich op van der Aa’s noten in How are we today en bundelt zij met Michel haar krachten in het schrijven van een set ultieme ongeëvenaarde hemelbestormende songs. Kortom, een avond om niet te missen!

Programma

Anna Thorvalsdottir ———————Luminance voor altviool, cello , piano, gitaar, slagwerk en electronica
Thomas Bensdorp ———-Private Geographies #1: The House of Breath voor de gehele band, electronica en dia’s
Anna Meredith ———————————–Tuggemo voor strijkkwartet
Michel van der Aa ————————-For the time being voor Wende, viool, contrabas en piano
Dieter Ammann ——————————————————————-Après le silence voor pianotrio
Michel van der Aa —————————— Transit voor piano solo, electronica en video
Michel van der Aa/ Wende ——————————————Songs voor de hele band + Wende