Verrassingsconcert door Heleen Hulst (viool), Guus Janssen (orgel) en Gerard Bouwhuis (piano)

Heleen Hulst (viool) en Gerard Bouwhuis (vleugel) geven al jaren concerten in de Oosterkerk waarbij ze een verrassende gast uitnodigen. Deze keer is dat de vermaarde organist, pianist en componist Guus Janssen! We gaan muziek horen van Scarlatti en Sweelinck, maar ook van Mengelberg, Cage Janssen en Antheil. Piano en orgel zullen apart klinken, maar ook samen met de viool. Kortom: een fraaie mix, met virtuositeit en enthousiasme gebracht.
 
Heleen Hulst studeerde viool bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en speelde als soliste bij onder meer het Radio Symphonie Orkest en London Sinfonietta. Pianist Gerard Bouwhuis geeft recitals en is een veelgevraagd gast bij een groot aantal ensembles en orkesten in Nederland en in het buitenland. Hun gast, pianist, organist en componist Guus Janssen, is zowel thuis in de gecomponeerde als in de geïmproviseerde muziek. Zijn composities worden onder meer uitgevoerd door het Mondriaankwartet, Ensemble Nieuw Amsterdams Peil en het Concertgebouworkest. Hij zal gewone én buitengewone klanken uit ons uit 1763/4 stammende Bätz orgel toveren. 

De kerk gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via deze link. Kaarten kosten € 22,50 en zijn inclusief 1 x koffie/thee, bij binnenkomst of in de pauze. Kaarten zijn ook verkrijgbaar aan de zaal. Onze eigen concertserie komt mede tot stand dankzij een subsidie van de Gemeente Hoorn.

Kaarten bestellen

https://www.oosterkerkhoorn.nl/activiteiten/hulst-bouwhuis-en-janssen-muzikale-verrassingen-op-viool-vleugel-en-orgel/

https://guusjanssen.com/