Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer (1977) studeerde bij Charles Neidich aan The Juilliard School for Music te New York en bij Walter Boeykens te Rotterdam, mede dankzij the Fullbright Scholarship, Stg. Fonds voor de Podiumkunsten, Nuffic Beurs.

Hij behaalde eerste prijzen bij diverse internationale concoursen. In 1999 behaalde hij de Philip Morris Kunstprijs en in 2003 werd hem de Stichting Accelerando Beurs uitgereikt.

In 1999 debuteerde Lars met een recital in het Concertgebouw te Amsterdam. In 2001-2002 verzorgde hij in de Rising Stars Concertserie met zeer veel succes recitals in New York en op de grote Europese concertpodia. Lars treedt ieder seizoen regelmatig op tijdens de Spectrum Concerts te Berlijn en op de diverse internationale podia. Hij treedt bovendien regelmatig op met gerenommeerde ensembles zoals Altenberg Trio Wien, Auryn Kwartet en het Quatuor Danel. Tevens werkte hij als solist samen met dirigenten als Marc Soustrot, Michel Tabachnik, Hartmut Haenchen, Ed Spanjaard, Alan Buribayev en Jurjen Hempel met diverse orkesten in binnen- en buitenland zoals Rotterdams Philharmonisch Orkest, Nederlands Kamerorkest, Het Brabants Orkest, Het Gelders Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Philharmonischer Orchester Hagen , National Symphony of Portugal en het Nieuw Ensemble.

Speciaal voor hem schreef de Griekse componist Theodoris Abaziz het werk EURO (wereldpremière in de Carnegie Hall en de Europese première in het Concertgebouw Amsterdam). In 2005 vertolkte hij de wereldpremière van het Klarinetconcert van Willem Jeths.

Lars kreeg in 2003 de Edison voor zijn debuut CD in de categorie “Young Masters”. Verder verscheen er op het Naxos label werk van Ernst von Dohnànyi, Ernst Toch, John Harbison en Paul Hindemith. Tevens verscheen zijn debuut bij Challenge Records met werk van Max Reger en deze werd lovend door de internationale pers ontvangen.

Lars is verbonden aan het Brabants conservatorium als hoofdvakdocent klarinet en is artistiek leider van het Toonfestival Brabant te Den Bosch. Ook speelt hij in het Orlando Blaaskwintet en treedt hij regelmatig op in The Acadamy of Saint Martin in the Fields. Hij vormt een vast duo met pianist Hans Eijsackers.