Alvorens naar het conservatorium te gaan, studeerde Janco Verduin (Nederland, 1972) Industrieel Produkt Ontwerpen, Muziektechnologie en werkte als software ontwikkelaar.

Hij behaalde zijn Bachelor in 2007 en zijn Master in 2009 aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij studeerde bij Louis Andriessen, Martijn Padding, Gilius van Bergeijk en Richard Ayres. Hij studeerde orkestratie bij Diderik Haakma Wagenaar en contrapunt bij Cornelis de Bondt en Patrick van Deurzen.

Zijn concert voor orkest ‘Temps BriseÌ’ werd gespeeld door het Holland Symfonia tijdens de Gaudeamus Musicweek 2009 en won zowel de aanmoedigingsprijs als de publieksprijs. Datzelfde jaar won zijn piano kwintet ‘am Rande’ de eerste prijs met de compositie wedstrijd van het Zenith Festival. In 2004 won ‘fysica voor dichters’ voor bariton en piano de VSB poëzie prijs voor beginnende componisten.

Verduin werkte samen met en componeerde in opdracht van diverse ensembles en musici, waaronder Ensemble Modelo62, het Nieuw Ensemble, musici van het ASKO ensemble, Cantus Ansambl, Fast Opera Productions, An Raskin, Marieke Grotenhuis, Marcel Worms, NSO, SPECTRA ensemble, Orkest de Ereprijs, Dirk Luijmes, Magogo Kamerorkest en Ensemble Gending.

Nieuw Amsterdams Peil speelt van Janco Verdun: